Alblas home
ALGEMEEN  

Wat is FSCĀ® (Forest Stewardship Council)De Forest Stewardship Council (FSCĀ®) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSCĀ® spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSCĀ® heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSCĀ® gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties.

En daarin is FSCĀ® uniek!

Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSCĀ®-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSCĀ®-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSCĀ® te houden, kan een product als FSCĀ® worden verkocht en mag het FSCĀ®-logo erop geplaatst worden. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificeerders.

Hoe meer vraag er is naar FSCĀ®-producten, hoe meer hectaren bos volgens de richtlijnen van FSCĀ® beheerd zullen worden en hoe meer de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn hiervan zullen profiteren.

www.FSC.nl

terug


Houthandel Alblas b.v. - E-mail: - KvK.nr: 29000123
Moordrecht - Rotterdam: 0182-614066