Alblas home
ALGEMEEN  

Hoe te bestellen / offerte aan te vragen bij Houthandel Alblas


Hier vindt u een beschrijving over hoe u een bestelling kunt plaaten of een offerte kunt aanvragen via de website van Alblas.

U kunt van alle producten die zijn opgenomen in de website van Alblas een bestelling plaaten of een offerte aanvragen. U kunt daarvoor een bestellijst samenstellen met producten, aantallen en eventuele lengtes.


Bouw- en Tuin Producten


De producten van Alblas zijn in twee hoofdcategorieën onderverdeeld, namelijk "BOUW" en "TUIN". Deze hoofdcategorieën vindt u in het linkermenu.

Wanneer u op één van deze twee buttons heeft geklikt "klapt" het uit en verschijnt er een aanvulling op het menu. Hiervandaan kunt u door met uw cursor over de nieuwe menu-items heen te gaan, submenu's laten verschijnen waarvan sommige ook weer een submenu hebben als u daar met de cursor overheen beweegt.

Wanneer het menu niet uitklapt als u er met uw cursor overheen gaat, kunt u ook op de menu-items klikken. In de pagina komen dan de submenu's te staan, waarop u vervolgens weer kunt klikken.

Door deze onderverdeling kunt u gericht op zoek gaan naar de producten die u wilt bestellen. De onderverdeling van de website komt overeen met het leveringsprogramma van Alblas.


Bestellijst


Normaal gesproken vulde u op papier uw bestellijst in. Dit kan nu ook via internet U kunt achter elk product op het "winkelmandje-icoon" of "bestel" klikken. Dit product wordt dan onderaan uw bestellijst toegevoegd.

In de bestellijst kunt u de aantallen wijzigen en eventueel de lengte (bijv. bij planken). U moet na het aanpassen van het aantal en/of de lengte op "bestellijst bijwerken" klikken om de wijzigingen op te slaan.

Als u een opmerking bij een product wilt plaatsen (bijv. een afwijkende maat of kleur) kunt u op het bruine vierkantje achter een product klikken. Er opent dan een Pop-Up venster waarin u uw opmerking kunt plaatsen. Klik op "plaatsen" om de opmerking op te slaan. Het bruine vierkantje bevat na het plaatsen van een opmerking een "!" om aan te geven dat er een opmerking is geplaatst.

U kunt een product uit uw bestellijst verwijderen door achter een product op het laatste (rode) icoontje te klikken. U wordt dan gevraagd of u het zeker weet. Klik op "OK" om het product te verwijderen.
Wanneer u een bestellijst in één keer wilt legen, kunt u onderaan op "bestellijst legen" klikken. Als u vervolgens op "OK" klikt is uw bestellijst geleegd.

Verder winkelen op de pagina waar u vandaan kwam doet u door op "verder winkelen" te klikken.


Bestellen / offerte aanvragen


Wanneer u alle producten in uw bestellijst heeft staan die u wilt bestellen of waarvan u een offerte wilt aanvragen, klikt u rechts onderin op "bestellen". U wordt dan door drie stappen geleid, zodat u de juiste gegevens invult.

Stap 1 van 3
Tijdens deze stap worden uw persoonlijke gegevens gevraagd. Tevens kunt u hier aangeven of het om een bestelling gaat of om een offerte aanvraag. Als u een klantnummer van Alblas heeft kunt u die invullen achter "Klantnummer:". Het invulveld achter "Uw referentie:" is bedoeld voor bedrijven om hierin een projectnaam of iets dergelijks in te vullen. Deze wordt dat ook vermeld op de factuur.

Wanneer u voor de optie "bezorgen" kiest is het afhaalfiliaal niet meer van toepassing. U kunt, als het factuuradres gelijk is aan het bezorgadres deze gegevens kopiëren door op "kopiëren" te klikken.

Wanneer u alle benodigde gegevens heeft ingevuld kunt u naar stap 2 van 3 gaan door op "stap 2" te klikken. De donkerblauwe invulvelden zijn verplicht, deze moet u ook minimaal hebben ingevuld om verder te kunnen.

Stap 2 van 3
Hier kunt u nog eens uw bestellijst doorlopen om alle gegevens te controleren. U kunt hier niets wijzigen. Als u de bestellijst nog wilt wijzigen klikt u op "bestellijst aanpassen". De gegevens die u bij stap 1 van 3 heeft ingevuld gaan hierbij niet verloren, maar zijn allemaal ingevuld zodra u er weer voor kiest om te bestellen.

Wanneer u tevreden bent over de bestellijst kunt u verder naar stap 3 van 3 door op "stap 3" te klikken.

Stap 3 van 3
In deze laatste stap krijgt u de mogelijkheid om uw gegevens te controleren die u bij stap 1 van 3 heeft ingevuld. Als u nog een onjuistheid ontdekt in deze gegevens kunt u terug naar stap 1 van 3 door twee maal op "terug" te klikken.

Wanneer u ook tevreden bent met de gegevens die in stap 3 van 3 staan, kunt u de bestelling of de offerte aanvraag definitief plaatsen door op "verzenden" te klikken. U ontvangt dan automatisch een e-mail met daarin een overzicht van alle gegevens en producten die u geselecteerd heeft.

Houthandel Alblas b.v. - E-mail: - KvK.nr: 29000123
Moordrecht - Rotterdam: 0182-614066