Alblas home
ALGEMEEN  

BarnWood


Ziet u ze soms ook staan? Die oude schuren langs de weg of in een weiland. Die schuren vertellen een verhaal. Hebben dingen gezien en meegemaakt die ouder zijn dan wij. De tijd staat in de planken gegroefd. De tijd heeft haar sporen achter gelaten als rimpels in een gezicht. Zo’n plank van die oude schuur kunt u eigenlijk niet weggooien. Daar moet je iets mee. Het verhaal moet verder…

Onze inkopers zijn continu op zoek naar die verhalen. We zijn gestart met een oude molen in Oostenrijk en is uitgegroeid tot waar het nu is. Vandaag de dag zoeken we naar oude schuren in Oostenrijk, Zwitserland, Italie en Slovenië maar ook in Canada en Spanje. Steeds zoeken naar de juiste planken met de perfecte uitstraling. Dat lijkt makkelijker dan het is. Immers niet elke plank heeft de juiste uitstraling en kan worden bewerkt tot een bruikbaar product. Met een team van specialisten zijn we op dit moment dagelijks op zoek naar die planken die voor u het verschil maken.

Voordat de plank uiteindelijk bij u is heeft deze al een hele route afgelegd. Na de demontage wordt de plank eerst schoongemaakt en worden de spijkers eruit gehaald. Daarna worden ze op dikte en op kleur gesorteerd. Vervolgens worden ze gedroogd en voorzien van mes en groef. Tot slot worden ze geborsteld en op lengte gesorteerd. Het unieke van de plank met het verhaal wordt echter behouden.
Daar letten we scherp op want dat mag niet verloren gaan.

Inmiddels hebben we een breed assortiment met verschillende kleuren en achtergronden.

barnwoodholland.nl

Brochure BarnWood

BarnWood Innsbruck

Innsbruck

In sommige toepassingen is een vlakke plaat gewenst. Denk bijvoorbeeld maar eens aan keukenfrontje, of een kastdeur. BarnWood Holland heeft voor deze specifieke toepassingen de BarnWood Innsbruck panelen op voorraad.

De toplaag van deze panelen heeft dienst gedaan als gevelbekleding van oude boerderijen en stallen in de Oostenrijkse Alpen. Wind, regen en zon hebben deze planken gemaakt zoals ze nu zijn. De gebruikte originele kleur van deze planken is uniek en maakt uw project onderscheidend.

Daaronder zitten kruislings verlijmd twee lagen naaldhout. Eigenlijk een soort 3 laags multiplex. Deze kruislingse verlijming geeft de gewenste stabiliteit. De panelen zijn gesorteerd op kleur, geborsteld gedroogd tot een circa 12%. Ideaal voor een binnentoepassing. Deze panelen zijn niet geschikt voor buitentoepassing. De dikte van de panelen is 19/20 mm en de breedte 122 cm. De lengte is meestal rond de 275 cm maar dat kan variëren in verband met de beschikbare aanvoer.


Omschrijving Maat Dikte  
BarnWood Innsbruck panelen. kleur: grijs 2750 x 1220 mm 19 mm   bestel


BarnWood Salzburg

Salzburg

Deze planken hebben dienst gedaan als gevelbekleding van oude boerderijen en stallen in de Oostenrijkse Alpen. Wind, regen en zon hebben deze planken gemaakt zoals ze nu zijn. De gebruikte originele kleur van deze planken is uniek en maakt uw project onderscheidend.

De planken zijn gesorteerd op kleur. Daarna worden ze gedroogd tot een circa 12%. Vervolgens worden ze geschaafd op dikte circa 20 mm en voorzien van mes en groef. Tot slot worden de delen geborsteld en verpakt. De breedte is gemixt variërend van 12 cm tot en met 25 cm. Lengte 150 cm tot en 350 cm.

Omschrijving  
BarnWood Salzburg planken met mes en groef ca. 20 mm dik, mix breedte 120-250 mm, lengte 1500-3500 mm. kleur: grijs   bestel


Barnwood Eiken Wagondelen

Uit Oostenrijk hebben we de onderstaande oude Eiken Wagon delen gekocht.

De delen zijn afkomstig uit goederenwagons van de Oostenrijkse spoorwegen en hebben zich onder extreme omstandigheden weten staande te houden.

Hierdoor hebben ze dat unieke robuuste uitstraling gekregen die mooi past als tafel, keukenblad of kast.


Omschrijving  
40 mm Barnwood Eiken Wagondelen breedte 10-23 cm lengte 200-260 cm   bestelHouthandel Alblas b.v. - E-mail: - KvK.nr: 29000123
Moordrecht - Rotterdam: 0182-614066